Çocuklarda İşitme Cihazı Uygulaması Nasıl Olmalı ?

Çocuklarda İşitme Cihazı Uygulaması Nasıl Olmalı ?

Çocuklarda meydana gelen konuşma geçliği veya konuşma geriliği işitme kaybının belirtisi olabilir. Bunu anlamak için çocuğunuzun işitme testine girmesi gerekmektedir. Erken fark edilen işitme kayıpları çocuklarda çok önemlidir. İşitme kaybı olduğu anlaşılan çocuklarda işitme cihazı kullanımına başlamak ve onunla birlikte işitme ve konuşma eğitimleri almalıdır.

İşitme cihazı tercih ederken işitme kaybının seviyesi ve çocuklara uygun olan modellerin tercih edilmelidir. Çocuklara en uygun cihaz modellerini tercih ederken Asil İşitme Cihazları olarak her zaman yanınızda olacağız. İşitme cihazı kullanımı dışında İşitme cihazının takibide çok nemlidir. İşitme cihazı kullanan çocuk hastalarda 0-1 yaş arasında 1 aylık sürelerle takip edilmeli, 1-5 yaş arası 1 ila 3 aylık sürelerle takip edilmelidir (çocuğun gelişimine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.). Takip sürelerinde kalıpların 3 aylık sürelerle değiştirilmesi ve cihaz ayarlarının kontrol edilmesi gerekmektedir.

İşitme cihazı kullanımı dışında rehabilitasyon ile işitme ve konuşma değerlendirmeleri yapılması gerekmektedir. Rehabilitasyon alan çocuklarda işitsel farkındalık , işitsel gelişim, konuşma gelişimi, artükülasyon problemleri daha az duruma gelmektedir. Rehabilitasyon dışında aileninde yeri çok önemlidir. Aile çocuğunun işitme cihazı kullanması için özellikle dikkatli ve ilgili olması çok büyük hassasiyet göstermelidir. İşitme cihazını nasıl kullanması gerektiğini ve gerekli takipleriniz için şubelerimize bekleriz.

15.04.2023
68
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Osman Yılmaz
Osman Yılmaz
Merhaba!
Desibel İşitme Cihazları Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1